Ebay Export Mudah Dan 5 Good Spotlight Bantu Anda.

Bagaimana Ebay Export Mudah Bolah Bantu Bina Side Hustle Yang Bagus?

  • Tak tahu nak jual apa
  • Takde modal untuk mulakan bisnes
  • Tak boleh bagi komitmen sangat sebab masih bekerja
  • Tak pandai nak menjual
  • Takut rugi kalau tak laku

Apa kata anda bila ada ruang untuk keluar dari masalah di atas? 

dapatkan
panduan export mudah ebay
hari ini!

Panduan Lengkap Dari Zero To Hero

Apa Itu Panduan eBay Export Mudah?

Panduan lengkap  berniaga di laman ecommerce eBay dari kosong kepada berbilang produk. Hanya dari rumah di masa luang tanpa ganggu tugasan hakiki. 3 atau 4 jam sehari boleh bantu bina pendapatan lumayan.
Wajib ada laptop dan internet.

Awak Perlukan Kerja Sampingan?

Awak ada masa luang selepas office hour atau sedang work from home(wfh) dan sedang mencari sesuatu sebagai cagaran atau cuma hobi?
Ebook panduan eBay export mudah beri peluang untuk jana pendapatan sampingan tanpa ganggu tugasan hakiki.

Kenapa Awak Perlukan Side Income Tambahan?

Berapa ramai di kalangan kita mahu cari extra income setiap bulan?
Awak sudah jumpa atau masih mencari?

Bagaimana jika saya cadangkan Panduan Export Mudah Ebay?
Panduan lengkap dari asas hingga dapatkan jualan.

Hanya perlukan laptop/komputer dan internet yang stabil. Selebihnya sudah boleh mula dengan apa yang ada ditangan.

Apa Itu eBay?

eBay merupakan laman ecommerce popular di Amerika Syarikat, United Kingdom dan Australia. Tersenarai di Bursa Saham New York dengan market capital bernilai 23 Billion USD. Dengan jumlah active user sekitar 142 juta, tentu saja boleh dapatkan jualan melalui pasaran eBay.
Panduan ini dibina lengkap dari asas seperti daftar akaun eBay dan Payoneer kepada cara mengendalikan kerenah client serta ada group support di Facebook.
Ebook panduan eBay export mudah ditulis hasil dari practice, try and error. Tiada jaminan hasil jualan akan meletup namun dengan langkah yang betul, anda juga boleh buat dan dapat perkara yang sama.

 

eBay merupakan platform customer to customer ( c2c ) dengan traffik lebih dari 100 juta user. Dari data ini, awk boleh jual apa saja dari kelengkapan rumah kepada alat ganti kereta.
Dengan rangkaian shipping rentas sempadan, tentu saja boleh di hantar.

Bagaimana nak dapatkan sales bukan susah walaupun tak mudah juga. Ada cara nak buat jadi kenyataan.

Mengapa eBay Sedangkan Ada Pilihan Lain Di Malaysia?

eBay adalah salah satu marketplace popular di dunia. Membuka jalan untuk peniaga memasarkan dan menjual barangan mereka di seantaro dunia. Menjadi pilihan menarik dan bagus untuk awak juga.
Kenapa begitu? Dalam panduan eBay export mudah ini ada cara untuk tingkatkan jualan sedia ada dan juga perancangan jangka panjang, termasuk beli rumah hanya melalui cara ini.

Kelebihan menjalankan perniagaan di eBay

Pangkalan pelanggan yang besar:
eBay mempunyai pangkalan pelanggan yang besar, memberikan penjual akses kepada berjuta-juta bakal pembeli di seluruh dunia.

Kos permulaan yang rendah:
Memulakan perniagaan di eBay adalah kos yang agak rendah berbanding model perniagaan lain, seperti membuka kedai fizikal atau mencipta tapak web e-dagang anda sendiri.

Fleksibiliti:
eBay membenarkan penjual bekerja dari mana-mana dan pada bila-bila masa, memberi mereka kebebasan untuk menetapkan jadual mereka sendiri dan menyelesaikan komitmen lain.

Dropshipping:
eBay membenarkan anda gunakan model dropshipping, yang bermaksud mereka boleh menjual produk tanpa memegang sebarang inventori. Ini boleh menjimatkan masa dan wang serta memudahkan untuk menawarkan rangkaian produk yang lebih luas.

Jualan antarabangsa:
eBay mempunyai kehadiran global, yang bermaksud penjual boleh menjual dan menghantar produk ke luar negara dengan mudah. Ini memberikan anda peluang untuk mengembangkan pangkalan pelanggan mereka dan mencapai pasaran baharu.

Perlindungan pembayaran:
eBay menawarkan perlindungan pembayaran untuk kedua-dua pembeli dan penjual, yang boleh membantu membina kepercayaan antara kedua-dua pihak dan mencegah penipuan.

Secara keseluruhannya, eBay menyediakan platform yang mudah dan kos efektif untuk usahawan memulakan dan mengembangkan perniagaan mereka. Dengan menggunakan dropshipping dan jualan antarabangsa, anda boleh menjangkau pasaran yang lebih luas dan meningkatkan potensi pendapatan anda.

 

Strategi Dalam eBay?

Dalam panduan eBay export mudah ada disertakan strategi tertentu untuk anda guna. eBay juga ada enjin carian sendiri dinamakan Cassini. Fungsi lebih kurang enjin carian Google. Namun bezanya Cassini hanya ada dalam eBay. Tepatnya untuk membantu memudahkan buyer mendapatkan produk hanya dengan keyword tertentu.
Melalui copywriting yang betul, anda boleh dapatkan jualan tanpa perlu iklan/promoted listing anda. Ia mungkin mengambil sedikit masa namun teknik ini berhasil terutama jika anda buat dropshipping secara part time.
Juga ada dalam panduan eBay export mudah, cara dan strategi untuk tingkatkan margin jualan melalui servis penghantaran.

Hai. Saya ahmad khairol, part time freelance. Juga eBay seller. Boleh rujuk sini untuk maklumat lanjut.

Similar Posts